Farsze gastronomiczne
Dostosowując się do rosnących potrzeb Klientów firma rozszerzyła swoją działalność o dział produkcji farszy.
Gotowe kompozycje farszy warzywnych przygotowane z produktów o najwyższej jakości. Przeznaczone zarówno do zapiekania jak i bezpośredniego spożycia. Sprawdzają się zarówno w drobnych wyrobach piekarniczych, jak bułeczki, paluchy, pizzerki, czy w produkcji przemysłowej jako nadzienie do ciast francuskich. Można zastosować je jako nadzienie do pierogów, krokietów, wytrawnych naleśników czy innych wyrobów małej gastronomii.
Oferta obejmuje poniższy asortyment:
- Farsz cebulowo-paprykowy – mieszanka ugotowanej cebuli z dodatkiem papryki czerwonej z przyprawami polecana do drobnych produktów piekarniczych, jak i do gastronomii
- Farsz cebulowy – mieszanka ugotowanej cebuli z dodatkiem przypraw i ziół polecana do cebularzy, pizzerek, paluchów i innych zastosowań gastronomicznych
- Farsz jarski – mieszanka ugotowanych warzyw, m.in. cebuli, papryki, ogórka, pomidorów i marchwi z dodatkiem przypraw i ziół z rejonu południa Europy
- Farsz kapuściano-grzybowy – mieszanka ugotowanej kwaszonej kapusty z dodatkiem pieczarek i warzyw z przyprawami polecana do pierogów, pasztecików, krokietów i kapuśniaków
- Farsz kapuściany – mieszanka ugotowanej kwaszonej kapusty z dodatkiem warzyw i przypraw doskonale sprawdza się w gastronomii
- Leczo – mieszanka ugotowanych warzyw, takich jak cebula, papryka, pieczarka, pomidory z dodatkiem przypraw i ziół idealny wegetariański odpowiednik znanego dania z mięsem polecana do pizzy, zapiekanek i paluchów
- Farsz meksykański – mieszanka ugotowanych warzyw, m.in. różnych kolorów papryki, cebuli, kukurydzy i pomidorów z dodatkiem przypraw i ziół o pikantnym i charakterystycznym smaku
- Farsz pieczarkowo-pomidorowy – mieszanka ugotowanych pieczarek z dodatkiem warzyw z przyprawami i koncentratem pomidorowym
- Farsz pieczarkowy – mieszanka ugotowanych pieczarek i duszonej cebuli z dodatkiem warzyw i przypraw jako doskonały składnik zapiekanek, pizzy i bułek z pieczarką, sprawdza się też jako farsz do pierogów, pasztecików, krokietów, czy wytrawnych naleśników
- Farsz szpinakowy – mieszanka ugotowanego szpinaku z dodatkiem cebuli ze specjalnie skomponowanymi przyprawami z nutą czosnku
- Farsz węgierski – mieszanka ugotowanych warzyw, jak cebula, marchew, papryka, pieczarka i pomidory z dodatkiem przypraw i ziół o charakterystycznym smaku potrawy
- Sos cygański – gęsty sos z mieszanką ugotowanej cebuli, marchwi, ogórka i papryki z dodatkiem przypraw i ziół o szerokim zastosowaniu w gastronomii
Cukiernicze produkty głęboko mrożone:
- Ciastka półfrancuskie robione na maśle z różnymi nadzieniami, jak: budyń, mak, wiśnia, jabłko, czerwona porzeczka, truskawka, morela inne kremowe
- Rogale półfrancuskie z nadzieniami kremowymi lub makiem z lukrem i dekoracją
- Muffiny waniliowe, z jagodami, czekoladowe, z nadzieniami kremowymi lub owocowymi
Wytrawne produkty głęboko mrożone:
- ciastka z ciasta gryczanego półfrancuskiego z nadzieniami warzywnymi na bazie farszy gastronomicznych
- paszteciki z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem grzybowym, kapuścianym i innym warzywnym